Să trăim ca-n Europa!

Ungaria sprijina procesul educațional on-line din Moldova

Ungaria sprijina procesul educațional on-line din Moldova

23/09/2020
|
0 Comments
|

Astăzi, 23 septembrie 2020, orele 13.00, la Ambasada Ungariei la Chișinău a avut loc ceremonia oficială de transmitere a echipamentului tehnic Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia.

La ceremonie au participat E.S. Dl Sándor Szabó, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova și E.S. Dna Irina Vlah, Guvernator (Bașcan) al UTA Găgăuzia (Gagauz –Yeri).

Echipamentul include calculatoare, monitoare și tastaturi, și vine să ajute corpul didactic în procesul de predare în format online. Aceasta nu este prima donație de echipament pentru instituțiile de învățământ din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. În 2015, Ambasada Ungariei a venit cu o donație de echipament și materiale pentru Aula Limbii Maghiare de la Universitatea de Stat din Comrat.

Încă din primele zile de la declanșarea pandemiei, Ungaria sprijină Republica Moldova în lupta cu infecția COVID-19. Pe 28 aprilie 2020 Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii de măști medicale și 5 mii de costume de protecție. Lotul a fost adus la Chișinău de E.S. dl Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului. Ungaria este de asemenea parte a programului Fondului Vişegrad de asistență. Anul acesta Spitalul raional Soroca beneficiază de susţinere financiară în lupta împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19.

Sursa: Ambasada Ungariei in RM