Să trăim ca-n Europa!

Despre

10422099_770885079614795_4726003743120365934_n“Vector European” este un portal multimedia, care are la bază proiectul televizat cu acelaş nume, produs marca TV Moldova-1.
Proiectul televizat “Vector European” a fost lansat la Postul Public de Televiziune in iunie 2004, fiind o premieră pentru spaţiul audiovizual al Republicii Moldova în materie de integrare europeană, promovare a valorilor şi politicilor europene. Autorul proiectului este Ludmila Barba, jurnalistă, formator european licenţiat, magistru în relaţii internaţionale.
Echipa “Vectorului European” a fost şi rămâne un martor ocular şi un reporter devotat al celor mai importante evenimente din istoria relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană: deschiderea oficiului Delegaţiei UE la Chişinău şi lansarea activităţii misiunii EUBAM, semnarea Planului Individual de Actiuni RM-UE şi realizarea acestuia , semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb.

Tot la “Vector European” pot fi vazute numeroasele proiecte sociale implementate cu suportul Uniunii Europene, care schimbă viaţa oamenilor şi a localităţilor.
Site-ul “Vectoreuropean.md” îşi propune să-I ofere consumatorului de informţie mult mai mult, decât încape intr-un video-magazin televizat săptămânal de 30 de minute.
Echipa “Vector European” vă pune la dispoziţie ştiri şi articole, proprii sau preluate de pe alte surse media, care va oferă o viziune mai amplă a ceea ce se întâmplă în spatiul dintre Est şi Vest.

Pe site-ul “Vectoreuropean.md” puteti găsi şi multe informaţii utile privind instruirea sau obţinerea unor granturi europene destinate promovarii cunoştinţelor sau valorilor europene.
Orice întrebare, ce ţine de istoria, instituţiile sau politicile UE, de realţiile cu vecinii din ţările Pareneriatului Estic, o puteţi adresa la rubrica “Întrebări frecvente şi răspunsuri” şi echipa nu va ezita să vă ofere cel mai exaustiv raspuns. Scrieţi-ne la adresa vector.european@gmail.md.

375836_268352996534675_288652334_nEchipa “Vectorului European” aduce mulţumiri Ambasadei SUA în Republica Moldova pentru suportul oferit pentru realizarea acestui site, care, sperăm, va deveni o sursă important de comunicare şi promovare a valorilor europene şi a modului european de viaţă.

www.trm.md/ro/vector-european/

www.facebook.com/vectorul.european