Să trăim ca-n Europa!

Maia Sandu s-a întâlnit cu delegaţia României din cadrul grupului Renew Europe la Bruxelles: „În ţara noastră se respiră atfel”

Maia Sandu s-a întâlnit cu delegaţia României din cadrul grupului Renew Europe la Bruxelles: „În ţara noastră se respiră atfel”

24/07/2019
|
0 Comments
|

Perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, precum şi refacerea încrederii cetăţenilor Republicii Moldova şi a partenerilor de dezvoltare în instituţiile statului au fost discutate la întrevederea delegaţiei Republicii Moldova condusă de Premierul Maia Sandu cu delegaţia României din cadrul grupului Renew Europe în Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloş. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale a Premierului şi ministrului de Externe, Nicu Popescu, la Bruxelles.

Premierul Maia Sandu a mulţumit partenerilor români pentru sprijinul necondiţionat acordat cetăţenilor ţării noastre în toţi aceşti ani şi a precizat că în Republica Moldova a fost instaurată democraţia.

„Simţim o mare deschidere din partea Uniunii Europene şi vă mulţumim pentru ajutorul constant. În ţara noastră se respiră atfel şi nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziţie, ci şi pentru reprezentanţii societăţii civile, ai presei, pentru toţi cetăţenii.”, a declarat Premierul Sandu.

În cadrul întrevederii, şefa Executivului a subliniat că Guvernul Republicii Moldova are un angajament ferm în implementarea unei agende europene. „Priorităţile-cheie ale Guvernului sunt curăţarea instituţiilor de stat, combaterea corupţiei, promovarea unor profesionişti integri în instituţiile statului, stimularea creşterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiţiei, asigurarea independenţei mass-mediei şi a respectării drepturilor omului”, a punctat Maia Sandu.

Membrii delegaţiei României din cadrul grupului Renew Europe, Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ştefănuţă, Vlad-Marius Botoş, au îndemnat noul Guvern de la Chişinău să-şi păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole şi presiuni, să continue procesul de curaţare a instituţiilor statului şi să garanteze organizarea unor alegeri libere şi corecte în toamnă. Delegaţia Republicii Moldova a fost asigurată de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare şi democratizare a ţării.

Sursa:tvrmoldova.md