Să trăim ca-n Europa!

Zeci de mii de persoane au protestat la Chișinău față de corupția la nivel înalt

Zeci de mii de persoane au protestat la Chișinău față de corupția la nivel înalt

07/09/2015
|
0 Comments
|

Zeci de mii de oameni au protestat, duminică, la Chișinău față de corupția la nivel înalt din Republica Moldova. Mai mulți protestatari au decis să rămână în Piața Marii Adunări Naționale, până le vor fi îndeplinite toate cerințele, organizatorii protestului anunțând crearea unui ”orășel” al Demnității și Adevărului.
Participanții la protestul organizat de platforma civică ”Demnitate și Adevăr” au adoptat o rezoluție prin care cer alegeri anticipate, demisia președintelui Nicolae Timofti și a tuturor celor care conduc instituțiile de drept, între care Procuratura și Centrul Național Anticorupție.
De asemenea, ei au cerut alegerea președintelui prin vot direct, încarcerarea politicienilor corupţi, returnarea miliardului furat din sistemul bancar și au ales un comitet național care să înainteze aceste revendicări conducerii țării.
Organizatorii protestului estimează că au fost prezenți aproape 50.000 de oameni. Potrivit Reuters, poliţia a estimat numărul participanţilor la 35.000-40.000 – mai mulţi decât au participat la protestele anticomuniste din 2009, notează agenţia.
Conform timpul.md, demonstrația s-ar putea transforma într-un protest non-stop, după ce mai mulți protestatari au decis să rămână în Piața Marii Adunări Naționale, până le vor fi îndeplinite toate cerințele.
Pentru început s-au instalat 30 de corturi, iar protestatarii au făcut donaţii pentru a se putea cumpăra ceai și alimente pentru oamenii care vor sta în Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa: euroactiv.ro