Să trăim ca-n Europa!

Vasile Pușcaș, fostul negociator al României pentru aderarea la UE, va ajuta la pregătirea Republicii Moldova pentru negocierile de aderare

Vasile Pușcaș, fostul negociator al României pentru aderarea la UE, va ajuta la pregătirea Republicii Moldova pentru negocierile de aderare

12/08/2023
|
0 Comments
|

Fostul negociator-șef pentru integrarea României în Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș, va contribui la pregătirea Republicii Moldova pentru negocierile de aderare la UE, a transmis joi Radio Europa Liberă, potrivit infotag.md.

Purtătorul de cuvânt al ministerului afacerilor externe și integrării europene (MAEIE), Igor Zaharov, a declarat că în septembrie Pușcaş va desfășura training-uri pentru mai mulți funcționari publici și demnitari, inclusiv miniștri, implicați în procesul de pregătire pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

De asemenea, în septembrie, autoritățile moldovenești vor prezenta la Bruxelles completări la raportul de progres privind implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, care au fost anunțate când Republica Moldova a primit, la 23 iunie 2022, statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Pe baza informațiilor furnizate de Chișinău, Comisia Europeană își va publica raportul final de progres în luna octombrie. În funcție de rezultate, se va lua o decizie privind începerea negocierilor de aderare.

Autoritățile moldovenești depun eforturi să înceapă negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an. Anterior, președintele Maia Sandu a enunţat obiectivul de a realiza aderarea Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2030.

Sursa: caleaeuropeana.ro