Să trăim ca-n Europa!

Spania a ratificat Acordul de Asociere RM-UE

Spania a ratificat Acordul de Asociere RM-UE

28/07/2015
|
0 Comments
|

Spania a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Molodva și UE. Aceasta a înaintat, astăzi, Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene instrumentul de ratificare a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, după ce acesta a fost semnat de către Majestatea Sa Regele şi autorizat în prealabil de către Parlament. Astfel, Spania este cea de-a 26-a țară care a ratificat Acordul, din cele 28 de state membre UE. 

Ambasada Spaniei la Bucureşti a emis cu această ocazie un comunicat de presă, citat de IPN, în care se menţionează că ratificarea Acordului de Asociere este dovada angajamentului ferm al Spaniei faţă de Moldova. Acest acord, aflat în aplicare provizorie, reprezintă un element cheie pentru dezvoltarea relaţiei dintre Uniunea Europeană şi Chişinău şi presupune o agendă ambiţioasă de reforme benefice atât pentru societatea moldovenească, cât şi pentru cea europeană, se spune în comunicatul misiunii diplomatice.

Spania este a 26-a țară care a ratificat Acordul după România, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania, Olanda, Cehia, Marea Britanie, Franţa şi Portugalia, Luxemburg, Slovenia, Finlanda, Belgia, Austria și Cipru.

Doar două state din cele cele 28 de state membre ale UE au mai rămas să ratifice Acordul de Asociere Republica Moldova-UE. Este vorba despre Grecia și Italia.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE.

Spania a înaintat, astăzi, Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene instrumentul de ratificare a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, după ce acesta a fost semnat de către Majestatea Sa Regele şi autorizat în prealabil de către Parlament.

Sursa: ipn.md