Să trăim ca-n Europa!

Și-au încheiat vizita de lucru la Chișinău! Premierul Filip s-a întâlnit cu experții FMI

Și-au încheiat vizita de lucru la Chișinău! Premierul Filip s-a întâlnit cu experții FMI

01/03/2016
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care și-a încheiat vizita de lucru la Chișinău.

Premierul a apreciat vizita experților FMI și s-a arătat încrezător în dinamizarea cadrului de parteneriat bilateral. Părțile au discutat evoluțiile macroeconomice, vulnerabilitățile existente și perspectivele de creștere economică.
Experții FMI au informat despre rezultatele discuțiilor tehnice la nivelul autorităților publice privind politicile sectoriale, tendințele și evaluările pe domenii de expertiză.

În mod special au fost evidențiate consultările pe marginea proiectului Legii bugetului de stat și politicii bugetar-fiscale pentru 2016.

Părțile au apreciat caracterul constructiv al dialogului, menționând că acesta va continua în lunile următoare, astfel ca Executivul în baza studiilor de diagnostic în sectorul financiar să continue acțiunile pentru fortificarea autorităților statului care au funcții de reglementare și supraveghere.

Echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 23-29 februarie 2016.

Sursa: agora.md