Să trăim ca-n Europa!

Relațiile cu Ucraina s-ar putea deteriora. Rada de la Kiev il anunța pe candidatul la președinție Igor Dodon persona non-grata

Relațiile cu Ucraina s-ar putea deteriora. Rada de la Kiev il anunța pe candidatul la președinție Igor Dodon persona non-grata

05/11/2016
|
0 Comments
|

Rada Supremă a Ucrainei a făcut un demers către Serviciul de securitate ucrainean privind aplicarea interdicţiei de a intra în ţară faţă de deputatul moldovean Igor Dodon, candidatul socialiştilor la alegerile prezidenţiale. Drept reacţie, politicianul a scris pe contul său de Facebook că această declaraţie nu reprezintă poziţia oficială a statului, transmite IPN.

Portalul informaţional ucrainean pravda.com.ua, scrie că vicepreşedinta Radei Supreme, Irina Gheranşenko, a dat citire demersului către Serviciul de securitate al Ucrainei cerând să-i aplice statut de persona non-grata lui Igor Dodon din cauza expunerilor sale anterioare care atentau la integritatea teritorială a Ucrainei. Este vorba de declaraţiile lui Dodon că peninsula Crimeea este acum a Rusiei, fapt contestat de autorităţile ucrainene.

În postarea sa, Igor Dodon subliniază că Ucraina este ţara vecină cu care ne leagă sute de ani de prietenie, valori creştine comune, relaţii economice reciproc avantajoase. Politicianul adaugă că are acolo prieteni şi experienţă bună de conlucrare la nivel de stat.

Sursa: ipn.md