Să trăim ca-n Europa!

R. Moldova a primit grantul de 10 mln de euro din tranșa a doua de finanţare din partea UE

R. Moldova a primit grantul de 10 mln de euro din tranșa a doua de finanţare din partea UE

05/08/2020
|
0 Comments
|

Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat astăzi pe contul Ministerului Finanțelor, transmite MOLDPRES.

Debursarea mijloacelor aferente tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a fost posibilă datorită faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară. „Acestea includ măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, indică Ministerul Finanţelor.

Împrumutul,  în valoare de 20 milioane de euro, din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova,  a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor la data de 16 iulie 2020.

Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Sursa: moldpres.md