Să trăim ca-n Europa!

Protest de amploare în PMAN

Protest de amploare în PMAN

06/09/2015
|
0 Comments
|

În Piața Marii Adunări Naționale se desfașoara un miting de protest împotriva actualei guvernări. Căteva zeci de mii de cetățeni au scandat “Vrem țara înapoi!”, „Victorie!” şi „Miliardele-napoi!”. Inițiator al acțiunilor de protest este Platforma Demnitate și Adevăr, susținută ulterior de Federația Națională a Fermierilor din Moldova, Uniunea veteranilor forțelor de ordine, etc.

„Mişcarea protestatară a renăscut în Moldova. Patru mitinguri paşnice de protest, cu participarea a zeci de mii de cetăţeni, au reabilitat şi legitimat protestele ca instrument de presiune asupra guvernării. Statul capturat nu este altceva decât expresia uzurpării puterii de stat, cea mai gravă crimă împotriva poporului. Insistenţa Platformei DA şi suportul extraordinar al dvs, dragi protestatari, i-a făcut pe guvernanţi să facă mici cedări. Este praf în ochi, dar chiar şi aşa, ultimele gesturi ale guvernării de a înnăduşi valul protestatar, demonstrează frica acestui regim. Vreau să înţelegem cu toţii cui i-a convenit să deturneze protestele paşnice din 7 aprilie în acte de vandalism şi de ce ne-au trebuit tocmai 6 ani ca să renaştem mişcarea protestatară. După toate cele afirmate şi confirmate prin fapte reale, după luări de atitudine din partea partenerilor de dezolvoltare fără de care RM nu are sorţi de izbândă, după ce Consiliul Europei ne-a îndemnat să ne luăm ţara înapoi, e timpul să ne luăm ţara înapoi din captivitatea oligarhiei corupte!”, a declarat în luarea sa de cuvântul în fața protestatarilor, directorul Asociație ADEPT, politologul Igor Boțan.
Miile de oameni adunați în centrul Capitalei și-au propus să protesteze non-stop. Protestatarii au ales un Consiliu, care să le reprezinte interesele.