Să trăim ca-n Europa!

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan

25/08/2017
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întâlnire cu Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan.

Cei doi oficiali au evaluat dinamica dialogului în chestiuni privind reglementarea diferendului transnistrean şi au discutat despre sarcinile şi obiectivele imediat următoare. Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat deschiderea autorităților moldovenești în vederea identificării soluţiilor în dosarul transnistrean şi a confirmat necesitatea promovării unei viziuni politice cu privire la statutul juridic special al regiunii transnistrene, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În context, Premierul a trecut în revistă principalele acţiuni ale Guvernului în realizarea reformei administraţiei publice centrale, în cadrul căreia vor fi consolidate inclusiv potenţialul şi a capacităţile Biroului Politici de Reintegrare.

În cadrul întrevederii, au fost abordate, de asemenea, subiecte legate de mandatul Misiunii OSCE, precum şi evoluţiile legate de memoria Holocaustului, consolidarea relațiilor interetnice și UTA Găgăuzia. În particular, Ambasadorul Michael Scanlan a salutat aprobarea de către Guvern a Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027, menţionând importanţa elaborării unui prim Plan de acţiuni viabil şi echilibrat, pentru anii 2017-2020, în vederea implementării eficiente a prevederilor Strategiei. În acest sens, Premierul Pavel Filip a confirmat disponibilitatea Executivului de a asigura condiţii optime pentru integrarea minorităţilor naţionale în societate şi a informat şi despre evoluţiile pozitive în ce priveşte deschiderea muzeului Holocaustului la Chişinău.