Să trăim ca-n Europa!

Președintele francez Emmanuel Macron a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale

Președintele francez Emmanuel Macron a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale

20/11/2020
|
0 Comments
|

Ambasadorul Franței în Republica Moldova i-a prezentat astăzi doamnei Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, scrisoarea de felicitare adresată acesteia de către președintele francez Emmanuel Macron.

În această scrisoare, domnul Macron o felicită călduros pe doamna Sandu și îi transmite cele mai sincere urări de succes în această noua și importantă misiune. „Aceste alegeri, a spus el, confortează democrația în Republica Moldova și în Europa”. Domnul Macron o asigură de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană. „Franța”, se mai spune în scrisoare, „va rămâne atentă la implementarea reformelor la care Moldova s-a angajat în cadrul acordului de asociere cu UE, în special cele referitoare la justiție și statul de drept. De asemenea, este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut ”.

Președintele Republicii franceze și-a exprimat dorința ca relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic regulat și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice.

 

Sursa: Ambasada Franței în Republica Moldova