Să trăim ca-n Europa!

Premierul României, în vizită de lucru la Chișinău

Premierul României, în vizită de lucru la Chișinău

26/02/2018
|
0 Comments
|

Prim-ministrul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, efectuează marți, 27 februarie, o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul român are programate întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu președintele Parlamentului Andrian Candu. În cadrul vizitei, Viorica Dăncilă și Pavel Filip vor participa la o întâlnire cu reprezentanți ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și vor inaugura Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova.

Guvernul de la Chișinău menționează că întrevederea celor doi premieri va avea loc începând cu ora 10.00 la Reședința de Stat din strada N. Iorga, 23. Direcția comunicare și protocol a Cancelariei de Stat va realiza imagini protocolare pe care le va pune la dispoziția instituțiilor mass-media. La ora 10.30, urmează a fi realizată fotografia de protocol comună a celor doi prim-miniștri, iar ulterior va avea loc ședința în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și României. Reprezentanții mass-media vor avea posibilitatea să ia imagini protocolare de la şedinţă. Prim-miniștrii Pavel Filip şi Vasilica-Viorica Dăncilă vor face declarații de presă către ora ora 11.40.

Întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu este programată pentru ora 12.15, la Parlament.

La ora 16.20, premierii Pavel Filip și Vasilica-Viorica Dăncilă vor participa la ceremonia de inaugurare a Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la Academia de Științe a Moldovei. La ora 18.00, cei doi premieri vor avea o întrevedere cu reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut în incinta hotelului Radisson Blu Leogrand.

„Vreau să asigur autoritățile de la Chișinău și pe cetățenii de peste Prut că România va continua să susțină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său european. Guvernul României va oferi sprijin pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva priorităților asumate de Chișinău prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Proiectele noastre comune sunt menite să contribuie la o conectare mai strânsă a Republicii Moldova la spațiul european și la îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a afirmat Vasilica-Viorica Dăncilă, citată într-un comunicat de presă al Guvernului de la București.

În legătură cu vizita premierului român la Chișinău, Inspectoratul Național de Patrulare anunță pe parcursul zilei restricții de circulație. Astfel, circulația rutieră va fi limitată în perimetrul străzilor M. Bănulescu Bodoni – București – Maria Cebotari – 31 August 1989, dar și bd. Ștefan cel Mare – M. Bănulescu Bodoni – Veronica Micle – A. Pușkin. De asemenea, este vorba despre bd. Ștefan cel Mare – Ciuflea, în preajma sediului AȘM), dar și str. Burebista – bd. Dacia, în preajma Institutului Mamei și Copilului.

Sursa:ipn.md