Să trăim ca-n Europa!

Orășelul European 2015: Evenimentele dedicate Zilei Europei în Moldova

Orășelul European 2015: Evenimentele dedicate Zilei Europei în Moldova

09/05/2015
|
0 Comments
|

Ziua Europei în Republica Moldova va fi consemnat prin mai multe evenimente, organizate la nivel local si național.

Traditional în centrul capitalei, în ziua de 10 mai curent va fi edificat Oraselul European.  Ceremonia oficială de inaugurare va începe de la 13:00. Programul va mai cuprinde o dezbatere publică,  un recital muzical al  BrioSonores, un concert artistic cu participarea colectivelor artistice din Republica Moldova și statele membre ale UE. In cadrul Orășelului European vor fi desfășuratemai multe acțiuni: puncte de informare ale proiectelor de asistență UE, ale statelor Membre UE și ambasadelor Statelor din Parteneriatul Estic.  Acestea vor organiza și un târg gastronomic. Copiii se vor bucura de  face-painting, puzzle și master – class de dansuri.

Sâmbătă, 9 mai, de Ziua Europei, pe strada pietonală Diordiță  cu începere de la ora 16.00 reprezentanții Mișcării Civice Tinerii Moldovei vor oferi doritorilor cu titlu grtuit cărți. 

Ambasada României în Republica Moldova preconizează să marceze Ziua Europei la Bălți și Cahul, prin desfasurarea unor mese rotunde, proiecție de film și organizarea unor evenimente de divertisment în instituțiile de învățămînt din aceste orase. Tot la Cahul, în perioada 8 – 10 mai, în Piața Horelor se vor desfășura două evenimente   culturale de amploare, în cadrul cărora cahulenii și oaspeții orașului vor asculta muzică bună și mesaje de promovare a Uniunii Europene, a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La 16 Mai, Ziua Europei va fi marcată la Soroca în Scuarul Cetății Soroca cu începere de la orele 13:00.

Ziua Europei este marcată în Republica Moldova al șaptelea an consecutiv.