Să trăim ca-n Europa!

Martin Schulz: din martie 2016 până acum Guvernul Republicii Moldova a avansat în promovarea reformelor

Martin Schulz: din martie 2016 până acum Guvernul Republicii Moldova a avansat în promovarea reformelor

29/11/2016
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Oficialii au discutat progresele înregistrate de Republica Moldova în promovarea reformelor şi în implementarea Acordul de Asociere RM-UE.

Premierul a mulţumit oficialului european pentru dialogul constructiv purtat, subliniind că încurajarea și susținerea Parlamentului European pentru parcursul european al Republicii Moldova sunt foarte importante pentru autoritățile de la Chișinău.

„Credem în continuare în viitorul european al Republicii Moldova şi muncim în fiecare zi pentru atingerea acestui obiectiv, iar sprijinul Parlamentului European pentru perspectiva europeană a ţării noastre reprezentă o încurajare pentru eforturile depuse”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, şeful Executivului a reiterat că atât Guvernul, cât și Parlamentul au toată determinarea să realizeze angajamentele asumate în Acordul de Asociere RM-UE. În context, Premierul a apreciat faptul că Republica Moldova şi în anul 2016 rămâne a fi inclusă în lista ţărilor prioritare a programului Parlamentului European. ”Suportul Parlamentului European oferă sprijin democratic și ne permite să îmbunătăţim actuala formulă de colaborare Guvern – Parlament, precum şi să eficientizăm mecanismele de implicare a societăţii civile în procesul de implementare a Acordului de Asociere”, a subliniat Pavel Filip.

La rândul său, oficialul european a spus că din martie 2016 până acum Guvernul Republicii Moldova a avansat în promovarea reformelor, în special în domeniul justiției și în sectorul economic. Președintele Parlamentului European Martin Schulz a reconfirmat sprijinul autorităţilor de la Bruxelles pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a asigurat de toată deschiderea pentru dinamizarea parteneriatului RM – UE.

Sursa: gov.md