Să trăim ca-n Europa!

Maia Sandu a transmis felicitări regelui Charles al III-lea după preluarea tronului Marii Britanii

Maia Sandu a transmis felicitări regelui Charles al III-lea după preluarea tronului Marii Britanii

06/05/2023
|
0 Comments
|
La invitația autorităților britanice, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia de încoronare a Majestății Sale Regele Charles al III-lea.

Șefa statului a transmis felicitări cordiale din partea cetățenilor țării noastre Familiei Regale și cetățenilor britanici cu ocazia începerii unei noi ere pentru Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

„Felicitări Regelui Carol al III-lea și Reginei Camilla! Moldova trimite urări calde pentru o domnie prosperă, plină de fericire și sănătate. Sunt onorat să particip la Încoronarea de la Westminster Abbey și aștept cu nerăbdare să ne consolidăm relațiile cu Marea Britanie”, a scris președinta pe contul său de Twitter.

Regele Charles al III-lea a primit Coroana Sfântului Edward, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul ceremoniei de încoronare, iar cei prezenți au spus: „God Save The King”, ceea ce în traducere ar însemna „Dumnezeu să-l ocrotească pe rege”. Și regina consoartă Camilla a fost încoronată într-o ceremonie mai simplă – deși nu i s-a cerut să depună jurământ. Ea este încoronată cu Coroana Reginei Maria.

Cuplul a fost încoronat într-o ceremonie plină de muzică și simbolism în interiorul Westminster Abbey. Regele Carol și Regina au salutat de pe balconul Palatului Buckingham mulțimea de oameni adunată în fața castelului.

Aproximativ 2.200 de persoane, inclusiv familia regală, celebrități, lideri religioși și șefi de stat, au asistat la eveniment.

Sursa: moldova1.md