Să trăim ca-n Europa!

Mai multor cetăţeni ruşi nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Mai multor cetăţeni ruşi nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

01/09/2017
|
0 Comments
|

Mai multor cetăţeni ai Federaţiei Ruse, ce urmau să ajungă în regiunea transnistreană, nu li s-a permis joi, 31 august, intrarea în ţară prin Aeroportul Internaţional Chişinău. Ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră, Olesea Dunas, a declarat pentru TRM.MD că cetăţenii ruşi au făcut cale întoarsă pentru că nu şi-au putut justifica scopul vizitei în ţara noastră.
Potrivit site-ului novostipmr.com, printre cetățenii ruși cărora li s-a interzis intrarea în Republica Moldova se numără președintele Colegiului experților militari din Rusia, Alexandr Vladimirov, dar și redactorul-șef al ziarului rusesc „Argumentî i Faktî”, Igor Cerneak.

Acest fapt l-a nemulțumit pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a declarat pentru agenția de presă rusă Ria, că i-a cerut Serviciului de Informații și Securitate să ofere informația necesară privind cazul jurnalistului rus căruia i-a fost interzis să intre pe teritoriul țării noastre. „Categoric condamn blocarea activității presei rusești și a jurnaliștilor ruși în Republica Moldova. Am solicitat SIS să furnizeze informații privind motivul acestor acțiuni”, a spus șeful statului.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Olesea Dunas, a explicat pentru TRM.MD motivul pentru care cetățenii ruși au fost opriți la intrarea în țară. „În legătură cu informația precum că cetățeni ai Federației Ruse au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră precizează că persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificând scopul vizitei”, a declarat pentru TRM, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Olesea Dunas.

În context, Poliția de Frontieră reiterează că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor de frontieră, indiferent de statutul social al persoanei, categoria de vârstă, naționalitate sau sex. Conform Legii cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Sursa:trm.md