Să trăim ca-n Europa!

MAE al României urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău şi îndeamnă la calm

MAE al României urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău şi îndeamnă la calm

21/01/2016
|
0 Comments
|

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României precizează că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău şi face apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip.
„Îndemnăm la calm și facem apel la toți actorii politici din Republica Moldova să acționeze cu toată răspunderea pentru desfășurarea procesului democratic de învestire în funcție a Guvernului Pavel Filip, guvern care a obținut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chișinău. Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea și obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite și îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetățenilor țării”, subliniază MAE, într-un comunicat transmis presei.

Și Statele Unite îndeamnă protestatarii și poliția din Chișinău să păstreze calmul și să fie rezervați. „Noi chemăm toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență. Noi de asemenea îndemnăm autoritățile să se întâlnească imediat cu protestatarii și să abordeze îngrijorările lor într-un mod deschis și transparent”, se arată într-un mesaj al Ambasadei SUA la Chișinău.

Amintim că miercuri, 20 ianuarie, Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului condus de Pavel Filip.

Miercuri seara, mii de persoane protestează în fața clădirii Parlamentului, în urma învestirii Guvernului Filip.

Sursa: trm.md