Să trăim ca-n Europa!

La Parlament a avut loc ceremonia festivă prilejuită celor 30 de ani de independență

La Parlament a avut loc ceremonia festivă prilejuită celor 30 de ani de independență

25/08/2021
|
0 Comments
|

Deputații din Parlamentul de legislatura a XI-a au participat astăzi la ceremonia festivă, dedicată aniversării a 30 de ani de independență a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe plenare a Legislativului, unde a întrunit deputați din noul Parlament, precum și membrii Biroului executiv al Asociației Obștești ”Parlamentul 90”.

Mesaje de felicitare au fost rostite la tribună de către reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare.

Deputatul din fracțiunea parlamentară a Partidului ”ȘOR”, Petru Jardan, a declarat că ”după 30 de ani a venit timpul să depășim divergențele, să ne unim eforturile în a construi, să ne putem bucura cu toții de o țară prosperă, democratică și liberă. Avem șansa de a pune bazele unei dezvoltări durabile pentru binele țării. Să folosim experiența și cunoștințele fiecăruia!”.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a subliniat că este nevoie de un dialog deschis în societate. ”Dacă dorim să construim un stat prosper, trebuie să reîntregim poporul, să aducem cele mai bune practici de drept. Trebui să construim o societate civilizată, consolidată,  în care fiecare cetățean să se simtă protejat”, a menționat Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a declarat că anume grație devotamentului deputaților din primul Parlament, visul unei țări independente a devenit realitate. ”Vreau să asigur cetățenii Republicii Moldova că deputații din fracțiunea parlamentară PAS vor munci cu abnegație ca următorii 30 de ani să fie mai buni decât cei care au trecut. Este important să înțelegem că independența unei țări nu este doar o declarație. Aceasta este atunci când țara se bucură de creștere economică, relații reciproc avantajoase cu vecinii și comunitatea internațională, când poate oferi cetățenilor săi un trai decent, un viitor asigurat și oportunități de realizare, aici, acasă”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a venit cu un mesaj de felicitare adresat cetățenilor Republicii Moldova în care, printre altele, a remarcat: ”La 30 de ani de independență, vreau ca tinerii noștri să rămână acasă, să investească în țara noastră. Vreau ca tinerii noștri să prețuiască munca, modestia, grija față de comunitate și mediu, respectul față de lege și lucrul în echipă. Pentru aceasta, avem nevoie de implicarea fiecărui cetățean, a fiecărei familii. Fac apel la toți oamenii care țin la țara noastră, să se implice. Doar cu ajutorul vostru, cu participarea fiecăruia dintre voi, putem transforma aspirațiile noastre în schimbări reale. Dragi prieteni, vă doresc sincer tuturor o sărbătoare minunată de 27 august! Succesul Republicii Moldova este succesul fiecărui cetățean. La mulţi ani, Republica Moldova! Doar împreună suntem Republica Moldova!”

La final, a fost intonat Imnul de stat al Republicii Moldova, interpretat de către Capela Corală Academică Doina – colectiv emerit din țara noastră, director-artistic și prim-dirijor – Ilona Stepan, Artist al Poporului.

 

SURSA: www.moldpres.md