Să trăim ca-n Europa!

Ināra Mūrniece: ideea principală a propagandei Kremlinului este că Letonia este un stat eșuat

Ināra Mūrniece: ideea principală a propagandei Kremlinului este că Letonia este un stat eșuat

26/04/2015
|
0 Comments
|

În ultimii ani, numărul reportajelor negative despre Letonia la posturile rusești de televiziune rus a crescut în progresie geometrică, a declarat într-un interviu pentru agenția BNS președintele Seimas-ului Ināra Mūrniece (“Uniunea Națională”).
“Propaganda funcționează în mod eficient, iar mesajele, indiferent de continut, au la baza aceiași idee:Letonia este un “stat eșuat”, totul este rău, oficialii sunt niște escroci, lipsiți de credibilitate, sistemul e ridicol, etc. Autorii mesajelor induc spre ideia, că acest stat trebuie retras, și cu o alta putere și un alt mod de gestionare,ar funcționa mai bine și mai eficient”, – consideră Murniece.

Președinta seimas-ului, spune, că obiectivul “Televiziunilor supuse Kremlinului” este de a înlocuit treptat în mintea oamenilor interesele țării lor cu cele ale unui stat străin.

“Numărul reportajelor negative mediatizate de televiziunile Kremlinului” despre Letonia întrec de câteva ori reportajele cu caracter neutru. În materiale sunt manipulate faptele și sunt puse în evidență doar aspectele negative din Letonia, UE, NATO, Statele Unite ale Americii. În problemele ce țin de istorie, cetățenie, limba – toate interpretările sunt făcute prin prisma intereselor Kremlinului”- a spus oficialul de la Riga.

Cat ține de fondarea unui canal nou de televiziune în limba rusă în Letonia, liderul seimas-ului a declarat, că această chestiune este analizată de un grup de lucru. El necesită investiții serioase. Însă, mai există și opinii, precum că nu ar exista un sprijin total, mentionând în special zona Latgaliei, unde în prezent sunt observate tentative de a coagula forțe separatiste.

“Situația din spațiul informațional în zona de est a țării nu este simplă. Locuitorii din Latgalia au acces la posturile tv letoniene, dar preferă să le urmărească pe cele străine. Mă doare. că cetășenii noștri din această zonă, cred că președintele Letoniei este Putin. Această situație poate provoca zâmbete, dar efectele războiului informațional au capacitatea de a afecta gândirea oamenilor. Trebuie sa ne gândim cum că ne adresăm acestor oameni pentru a fi auziți, a mai spus președintele Seimas-ului Ināra Mūrniece

Sursa http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/murniece-glavnaya-mysl-propagandy-kremlya-chto-latviya-neudavsheesya-gosudarstvo.d?id=45888273