Să trăim ca-n Europa!

în Regiunea de Dezvoltare Nord va fi creat un sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol

în Regiunea de Dezvoltare Nord va fi creat un sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol

15/06/2015
|
0 Comments
|

în Regiunea de Dezvoltare Nord, cu suportul guvernului român va fi creat un sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol. La evenimentul de lansare, desfăşurată La Edineț, au participat Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC)şi Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, precum și autorități locale din regiune.
Autorii proiectului îşi propun să dezvolte unui sistem de achiziții, stocare, procesare și ambalare de produse apicole la nivel regional.

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a mulțumit Excelenței Sale, Ambasadorului Marius Lazurca, pentru încrederea acordată acestei inițiative, precum și pentru suportul continuu pe care îl acordă statul român Republicii Moldova. “Relațiile moldo-române în domeniile de competență a MDRC continuă să se dezvolte prin intermediul consultărilor interministeriale, întrevederilor la înalt nivel, participării la diverse evenimente dar și prin acordurile semnate anterior. Proiectul lansat astăzi va duce la crearea și îmbunătățirea serviciilor de stocare, procesare și ambalare a produselor apicole, fapt care evident se va reflecta asupra calității produsului final – mierii. Sperăm că implementarea cu succes a proiectului va permite multiplicarea lui în celelate regiuni de dezvoltare din țară”, a declarat Vasile Bîtca.
ADR-apicultura

“Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este un partener activ care pe parcursul mai multor ani a demonstrat responsabilitate și deschidere. Proiectul în cauză este rodul unei conlucrări active cu partenerii noștri, în special cu cei Regiunea de Dezvoltare Nord care au manifestat inițiativă în acest sens. Sperăm că proiectul se va desfășura conform condițiilor stabilite”, a menționat ES Marius Lazurca.

În cadrul evenimentului a fost semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României, pe de-o parte, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova, reprezentat de ADR Nord şi Consiliul raional Edineţ, pe de altă parte, prin care va fi asigurată cooperarea părților în domeniul realizării proiectului de dezvoltare regională menționat. Proiectul „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord” este implementat de ADR Nord și are un buget de 157,382 EUR. Printre beneficiarii proiectului se numără apicultorii din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), primăriile din regiune și 12 asociații teritoriale a apicultorilor din RDN. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor