Să trăim ca-n Europa!

Igor Dodon va începe o nouă tură de discuţii cu Rusia, dar nu va obţine nimic deosebit

Igor Dodon va începe o nouă tură de discuţii cu Rusia, dar nu va obţine nimic deosebit

03/01/2017
|
0 Comments
|

În cadrul vizitei sale la Moscova, care va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie, preşedintele Igor Dodon va începe o nouă tură de discuţii, dar nu va obţine nimic deosebit. De această părere este analistul Igor Boţan, citat de IPN.

„Aşteptăm doar ca Igor Dodon să repete ceea ce a făcut Vladimir Voronin. Este adevărat însă că domnul Voronin era mai tare şi mai înţelept, din punctul meu de vedere. Vladimir Voronin ne-a spus, la sfârşitul anului 2002 – începutul anului 2003, că a avut vreo 20 de tête-à-tête-uri cu Vladimir Putin şi nu a putut rezolva nimic, nici problema legată de Uniunea Vamală, nici problema transnistreană”, a menționat Igor Boţan.

În opinia analistului, Igor Dodon va vorbi la Moscova despre necesitatea legăturilor strategice care se regăsesc în Tratatul de prietenie cu Federaţia Rusă, care a fost prelungit pentru 10 ani, dar nu va aborda nimic deosebit. „Poate un rezultat va fi că domnul Dodon va invoca Foaia de parcurs pe care a negociat-o Dmitri Rogozin cu Octavian Calmâc şi va spune că este aportul lui la promovarea acestei ideii. Este o chestie de complezență”, a menţionat analistul.

Vizita la Moscova, programată pentru 17 ianuarie, este prima vizită oficială în afara țării a președintelui Igor Dodon.

Sursa:ipn.md