Să trăim ca-n Europa!

Guvernul Gavriliță: componență și program

Guvernul Gavriliță: componență și program

08/02/2021
|
0 Comments
|

Programul de activitate și lista Guvernului Gavrilița au fost depuse la Secretariatul Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către Natalia Gavrilița, pe 8 februarie, pe pagina sa de Facebook. 

„Facem un pas hotărât spre alegerile anticipate de care are nevoie țara. Dacă actualii deputați nu pot vota un plan de acțiuni anticorupție, anticriză și pro-dezvoltare, o vor putea face oamenii la alegeri anticipate”, a scris premierul desemnat pe pagina sa de Facebook

Iar deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris că formațiunea optează, în continuare, pentru declanșarea alegerilor anticipate: „Pasul de azi trebuie privit anume pentru realizarea acestui deziderat – respingerea de două ori a solicitării de învestitură după 45 de zile de la respingerea primei din ele conduce la dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate pentru Parlament”.

De asemenea, Sergiu Litvinenco, care a fost propus candidat la funcția de ministru al Justiției, a mai scris că, în cazul în care fracțiunile PSRM și a Partidului „ȘOR” vor decide să voteze guvernul, pentru a evita declanșarea anticipatelor, noul executiv se angajează să-și orienteze mandatul pe gestionarea crizei economice și pandemice, dar și „pe eliberarea din funcții a tuturor demnitarilor și funcționarilor care au promovat sau au închis ochii la diverse scheme corupționale în favoarea unor grupuri de interese favorabile regimului Dodon ori s-au implicat ilegal în activități politice pentru Dodon, PSRM sau sateliții lor”.

Secretariatul parlamentului a confirmat informația, privind recepționarea programului de activitate și lista guvernului Gavrilița. Biroul Permanent al Parlamentului urmează să se convoace în ședință pentru a stabili data ședinței plenare a legislativului, în cadrul căreia urmează a fi supusă dezbaterilor componența cabinetului de miniștri și programul guvernului.

Amintim că Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al țării. Pe 5 februarie, aceasta și-a prezentat echipa. Din cadrul acesteia fac parte deputați PAS, dar și actuali consilieri ai președintei țării.

SURSA: newsmaker.md