Să trăim ca-n Europa!

Franța îndeamnă autoritățile de la Chișinău să continuie reformele în sectorul Justiției

Franța îndeamnă autoritățile de la Chișinău să continuie reformele în sectorul Justiției

10/09/2020
|
0 Comments
|

Ambasadorul Franței s-a întreținut astăzi, 10 septembrie, cu Dl. Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției, în vederea abordării reformei din sectorul Justiției.

Ambasadorul l-a încurajat pe Dl. Nagacevschi să continue aceste reforme și să găsească un consens pe marginea diferitor șantiere legislative în lucru : adoptarea reformei constituționale referitoare la componența Consiliului superior al Magistraturii ; adoptarea strategiei și planului de acțiuni cu privire la reforma Justiției ; ameliorarea condițiilor de evaluare a magistraților.

Dl. Le Deunff a subliniat disponibilitatea Franței, în cadrul Uniunii europene, de a continua colaborarea și sprijinul său în implementarea efectivă a acestor texte, în scopul instituirii unei Justiții moldovenești independente și integre.

Ambasadorul s-a arătat preocupat de decepțiile populației față de perspectiva de întoarcere, în avanscena judiciară, a unor persoane a căror integritate este contestată, ceea ce ar putea pune la îndoială sinceritatea discursului oficial despre reforma Justiției.

In fine, Ambasadorul a reiterat față de ministrul Justiției toată importanța pe care Franța o acordă ratificării de către Republica Moldova a Convenției de la Istanbul a Consiliului Europei cu privire la lupta contra violenței asupra femeilor și a violenței domestice.

Sursa: Comunicatul de presa al Ambasadei Frantei in RM