Să trăim ca-n Europa!

Formatul de negocieri 5+2 se reuneşte mâine la Berlin

Formatul de negocieri 5+2 se reuneşte mâine la Berlin

01/06/2016
|
0 Comments
|

Pentru prima dată în ultimii 2 ani, formatul de negocieri 5+2 pentru reglementare transnistreană se reia joi, 2 iunie, la Berlin. Despre aceasta a anunţat Misiunea OSCE în Moldova, transmite IPN.

Totodată, Biroul pentru Reintegrare informează că astăzi, 1 iunie, delegaţia Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, se va deplasa la Berlin, unde în perioada 2-3 iunie vor fi reluate lucrările Conferinţei permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană, numită generic formatul de negocieri 5+2.

Potrivit instituţiei, relansarea negocierilor în acest format se datorează eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti, care pledează pentru purtarea unui dialog consecvent, în spirit constructiv, fără careva precondiţii. Agenda de lucru cuprinde subiecte de actualitate şi interes major pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate în cadrul platformelor existente de dialog dintre Chişinău şi Tiraspol, care în ultima perioadă s-au activizat.

Formatul de negocieri 5+2 este reprezentat de Chişinău şi Tiraspol, de către Federaţia Rusă, Ucraina şi OSCE, în calitate de mediatori, precum şi, de Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană, ca observatori. Ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc la Viena, în iunie 2014.

Sursa: ipn.md