Să trăim ca-n Europa!

Dorin Chirtoacă renunță la mandatul de primar general

Dorin Chirtoacă renunță la mandatul de primar general

16/02/2018
|
0 Comments
|

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a anunțat că renunță la mandat. Într-o conferință de presă, acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului, dar şi împotriva sa. Dorin Chirtoacă a mai spus că, în condițiile în care își anunță demisia, alegerile în Chișinău urmează să se organizeze pe 20 mai și că este gata să candideze alături de Igor Dodon, Vlad Plahotniuc sau oricine altcineva, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a declarat că a primit mandatul de la cetățeni, nu de la liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care încearcă să pună mână pe municipalitate. Pentru că Plahotniuc e conștient că nu are cum să câștige capitala la alegeri, scopul a fost să o păstreze pe Silvia Radu până la alegerile din 2019.

Dorin Chirtoacă a declarat că se creează aparența că Primăria capitalei este una tehnocrată, însă în realitate a fost împărțită între PDM şi Partidul Socialiștilor, care acum „tace ca rața mută”. Potrivit primarului, se încearcă a promova o așa-zisă reformă la nivel municipal, în condițiile în care există un plan de reforme elaborat de către PNUD Moldova încă în 2009, însă acesta a fost blocat de consiliu.

Dorin Chirtoacă a mai spus că Republica Moldova este unicul stat în care un primar cercetat sub control judiciar este suspendat din funcție, în lipsa unei decizii definitive. Acesta a mai spus că nu știe cui să se adreseze pentru a aduce dosarul în albia legalității. Potrivit lui, este vorba despre un abuz şi, mai devreme sau mai târziu, își va face dreptate la CEDO.

Potrivit lui Chirtoacă, Republica Moldova a fost ieri un stat capturat, iar astăzi putem vorbi doar despre dictatură: membrii consiliilor locale sunt intimidați şi șantajați să treacă la PDM sau la Partidul Unității Naționale, ca să arate că chipurile sunt unioniști. Dorin Chirtoacă s-a întrebat retoric dacă președintele de onoare PUN, Traian Băsescu, cunoaște despre ceea ce se întâmplă.

Sursa:IPN.MD