Să trăim ca-n Europa!

Coronavirus: Președinta Comisiei Europene îi sfătuiește pe cetățenii europeni să nu își facă planuri de vacanță în această vară

Coronavirus: Președinta Comisiei Europene îi sfătuiește pe cetățenii europeni să nu își facă planuri de vacanță în această vară

13/04/2020
|
0 Comments
|

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară pe fondul imposibilităţii de a face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

“Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a apreciat Von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild, potrivit Agerpres.

von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de măsurile care prevăd alocarea unui voucher persoanelor care se văd nevoite să își anuleze rezervările de vacanță şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului atât această opțiune, cât și cea de restituire a banilor.

Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor.

În același interviu, șefa executivului european și-a manifestat speranța că un vaccin împotriva COVID-19 va fi produs până la finalul anului în curs.

Comisia Europeană urmează să publice în această săptămână o strategie de ridicare coordonată a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei, în contextul în care mai multe state au anunțat sau plănuiesc relaxarea măsurilor severe impuse în luna martie. State precum, Austria, Cehia sau Danemarca își reiau treptat viața publică, în timp ce Spania a anunțat că permite unor companii să își reia începând de luni activitatea.

Pandemia de coronavirus, izbucnită în orașul Wuhan din China în luna decembrie a anului trecut, s-a transformat în cea mai gravă criză globală de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cu peste 1,8 milioane de îmbolnăviri la nivel mondial și peste 114.000 de decese.

Dintre acestea, peste 880.000 de cazuri și peste 76.000 de decese sunt înregistrate în Europa. Italia, Spania, Franța și Marea Britanie sunt țările europene cu cele mai multe cazuri și decese, iar la nivel mondial sunt devansate doar de SUA. De asemenea, și Germania înregistrează peste 120.000 de cazuri, însă numai 3.000 de decese.

Sursa: caleaeuropeana.ro