Să trăim ca-n Europa!

Chişinăul îndeamnă Tiraspolul să renunţe la ameninţări

Chişinăul îndeamnă Tiraspolul să renunţe la ameninţări

25/06/2015
|
0 Comments
|

Chişinăul îndeamnă Tiraspolul să rezolve problemele prin dialog şi nu prin ameninţări. Reacţia Biroului pentru Reintegrare vine după ce reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski, ar fi adresat o scrisoare misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova prin care se anunţă că Tiraspolul ar putea introduce vize pentru locuitorii din dreapta Nistrului şi taxe la importul produselor, transmite Mesager.
Biroul pentru Reintegrare de la Chişinău face apel către administraţia de la Tiraspol să rezolve problemele prin dialog şi negocieri oficiale. Acesta menţionează că încercările de a căuta vinovaţi în alte părţi şi ameninţările cu acţiuni radicale ar crea cu siguranţă probleme şi mai mari pentru populaţie.

Reacţia Chişinăului vine după ce în presă a apărut o scrisoare adresată de aşa-zisul ministru de externe din stânga Nistrului, Nina Ştanski, către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, prin care se anunţă că Tiraspolul ar putea introduce regim de viză pentru locuitori şi taxă de import de 100% pentru produsele de la întreprinderile din dreapta Nistrului ca răspuns la aşa numita „blocada economică” impusă de autorităţile de la Chişinău.

Într-un comunicat emis presei, autoritățile responsabile de reintegrare de la Chișinău susțin că nu comentează corespondența neoficială a așa-numitelor autorități de la Tiraspol. Mai mult decât atât, Guvernul de la Chișinău se declară interesat ca situația din stânga Nistrului să nu fie una precară.

Sursa: trm.md