România continuă să sprijine aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Avem încredere în programul de reforme asumat de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Am fost și vom fi alături de Guvernul Republicii Moldova. Avem încrederea că la Chișinău va fi învesitit rapid un guvern profesionist, care să aducă Republica Moldova mai aproape de Europa, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României, după întrevederea cu Maia Sandu. Oficialul român efectuează astăzi o vizită de lucru la Chișinău cu prilejul transmiterii donației de vaccinuri, transmite IPN.

„Mă bucur că sunt primul oficial din Uniunea Europeană care vine la Chișinău după rezultatul istoric al alegerilor din 11 iulie. Mă bucur că putem să coordonăm cooperarea strânsă pe care am avut-o în ultimii ani în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Bogdan Aurescu.

Potrivit diplomatului român, rezultatul alegerilor parlamentare anticipate este unul remarcabil, deschide drumul Repubcii Moldova către consolidarea statului de drept, către stabilitate politică și prosperitate.

„Rezultatele de la alegerile parlamentare creează premizele și pentru o relansare și aprofundare a parteneriatului strategic dintre țările noastre, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, o relansare și aprofundare a cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova. Vom depune toate eforturile, atât în plan bilateral, cât și la nivel european, pentru a răspunde cu succes aspirațiilor cetățenilor”, a relevat ministrul afacerilor externe al României.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova i-a mulțumit ministrului afacerilor externe de la București pentru sprijinul semnificativ pe care l-a primit Republica Moldova de-a lungul timpului din partea României și, în special, pentru ajutoarele în lupta cu COVID-19. „Am primit echipamente de protecție, am primit ajutor pentru sistemul medical și, mai ales, am primit donații semnificative de vaccin”, a specificat Maia Sandu.

România a donat Republicii Moldova jumătate de milion de doze de vaccin anti-COVID, fiind cel mai mare donator de seruri împotriva noului coronavirus pentru Republica Moldova.