Să trăim ca-n Europa!

Andrei Galbur pentru EuroActiv.com: Acest guvern cu adevărat a fost o ultimă şansă, dar el are o înţelegere foarte clară privind ce are de făcut

Andrei Galbur pentru EuroActiv.com: Acest guvern cu adevărat a fost o ultimă şansă, dar el are o înţelegere foarte clară privind ce are de făcut

30/06/2016
|
0 Comments
|

“Moldova este îmbarcată pe o cale ireversibilă de modernizare, în conformitate cu modelul european, prin punerea în aplicare a reformelor cruciale în cele mai importante domenii ale vieţii şi societăţii moldoveneşti. Acest lucru va permite oamenilor din Moldova o o viaţă mai bună în viitor.”, – declaraţia a fost făcută de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur în cadrul unui interviu acordat publicaţiei europene EurActiv.com cu ocazia împlirii a doi ani de la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

În cadrul interviului, şeful diplomaţiei moldoveneşti a răspuns la o serie de întrebări privind politica externă a Republicii Moldova, problemele şi provocările cu care se confruntă ţara în acest moment, în special corupţia şi propaganda mediatică, relaţiile cu ţările vecine, funcţionalitatea regimului liberalizat de vize şi reglementarea conflictului transnistrean şi altele.
Şeful Serviciului Diplomatic din Moldova a confirmat supoziţia jurnalistului de la EuroActiv, că acest guvern cu adevărat a fost unul de ultimă şansă, însă tocmai acest fapt a fost pus la baza activităţiilui lui.
Politica, a spus Galbur a fost lăsată pe seama Parlamentului, iar Guvernul are o foaie de parcurs foarte clară privind cea ce trebuie realizat. Este un angajament politic semnat atât de către prim-ministru şi preşedintele parlamentului, care cuprinde 82 de acţiuni, dintre care circa 70% dintre aceste acţiuni sunt practic realizate. ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a subliniat, că acest guvern este conţtient de faptul că în ţară este nevoie de stabilitate şi că există necesitatea de a reîntoarce încrederea oamenilor, care a fost grav spulberată de imensul scandal bancar.

Interviul integral îl puteţi citi AICI