Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul SUA la Chișinău a discutat cu șeful statului și cu premierul R. Moldova despre protestele din centrul capitalei

Ambasadorul SUA la Chișinău a discutat cu șeful statului și cu premierul R. Moldova despre protestele din centrul capitalei

12/09/2015
|
0 Comments
|

Asigurarea stabilităţii în R. Moldova şi continuarea reformelor de modernizare sunt de o importanţă majoră pentru țara noastră în acest moment.
Acesta a fost mesajul transmis de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, la întâlnirile pe care le-a avut ieri, separat, cu președintele statului Nicolae Timofti și cu premierul Valeriu Streleț.
Prim-ministrul Valeriu Streleț i-a spus diplomatului american că îi pare rău că oamenii au ajuns să protesteze şi a reiterat ferma sa convingere că demisia Guvernului ar agrava şi mai mult situaţia.
„Guvernul are o viziune fermă şi sinceră de a schimba lucrurile, prioritare în acest sens fiind asigurarea stabilităţii financiar-economice, reforma judiciară, dezvoltarea infrastructurii energetice, spectrul de probleme sociale, reforma administraţiei publice şi consolidarea societăţii”, a spus Valeriu Streleț.
Pe lângă situația social-politică din R. Moldova, Ambasadorul american a vorbit cu cei doi oficiali și despre reglementarea transnistreană, dar și despre procesul de pregătire pentru vizita Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova.
La ambele întâlniri, diplomatul american a reiterat susținerea SUA pentru parcursul proeuropean al Republicii Moldova.

Sursa: Presedentia RM