Să trăim ca-n Europa!

Ambasadorul SUA în Republica Moldova: vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor

Ambasadorul SUA în Republica Moldova: vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor

22/06/2016
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James D. Pettit, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea agendei de reforme şi măsurile de impulsionare a relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii externi.

Pavel Filip a mulţumit Guvernului de la Washington pentru suportul şi asistenţa de durată în modernizarea ţării şi promovarea valorilor democratice.

Premierul a vorbit şi despre priorităţile echipei guvernamentale în prezent şi obiectivele pentru perioada următoare, menţionând că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sunt aspectele principale în activitatea Cabinetului de miniştri. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces. „La moment avem implementate 68 % din acţiunile prevăzute şi, până la sfârşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare”, a specificat Premierul.

La rândul său, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, a menționat: ”În general suntem satisfăcuți cu pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor”.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, au abordat aspecte ce țin de consolidare a relaţiilor dintre cele două state, precum şi despre pregătirea pentru negocierea unui Acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

Sursa:gov.md