Să trăim ca-n Europa!

Ziua Imnului Național. Klaus Iohannis: Mesajul imnului național ne inspiră și ne îndeamnă să ne dedicăm construirii unei țări puternice și prospere

Ziua Imnului Național. Klaus Iohannis: Mesajul imnului național ne inspiră și ne îndeamnă să ne dedicăm construirii unei țări puternice și prospere

29/07/2020
|
0 Comments
|

Imnul național a avut un rol important în menținerea speranței românilor pentru libertate, încununând marile victorii și glorificând eroii țării, a afirmat miercuri președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Mesajul a fost prezentat de către consilierul de stat Mihai Șomordolea, Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT, în cadrul ceremoniei organizate la București cu prilejul Zilei Imnului Național, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

“Ziua de 29 iulie are o valoare deosebită pentru România, pentru că ne oferă tuturor prilejul de a celebra, împreună, cu bucurie și emoție, Ziua Imnului NaționalDeșteaptă-te, române! reprezintă esența valorilor și a idealurilor poporului nostru. Imnul național a avut un rol important în menținerea speranței românilor pentru libertate, încununând marile victorii și glorificând eroii țării. În prezent, trăim într-o Românie modernă și democratică, care și-a păstrat cursul pro-european și care, mai mult, și-a consolidat rolul în cadrul NATO, principalul garant al securității noastre”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a punctat că traversăm o perioadă marcată profund de efectele pandemiei de COVID-19, cu efecte semnificative pe multiple dimensiuni atât la nivel național, cât și la nivel global, și care ne-a impus schimbarea radicală a modului în care ne trăim viața.

“Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului național continuă să fie la fel de puternic și motivant, fiindcă ne inspiră și ne îndeamnă să ne dedicăm construirii unei țări puternice și prospere, care să poată gestiona cât mai bine situațiile de criză pe toate palierele. Îmi exprim speranța că apelul la unitate națională și solidaritate transmis prin versurile imnului va coagula eforturile tuturor cetățenilor și ale instituțiilor de a colabora pentru dezvoltarea și afirmarea țării”, a continuat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat că avem datoria de a educa tinerele generații în spiritul valorilor identitare și morale transmise prin intermediul versurile imnului, pentru a întreține respectul acestora față de simbolurile naționale ale statului român. Doar prin implicarea activă a tuturor cetățenilor în viața societății ne putem bucura de o țară prosperă și puternică.

“La ceas aniversar, invit românii de pretutindeni să prețuiască, să respecte și să cinstească Imnul nostru Național. La mulți ani Imnului Național! La mulți ani, România!”, a conchis președintele.

Ziua imnului naţional al României – Deşteaptă-te române!, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Sursa: caleaeuropeana.ro