Să trăim ca-n Europa!

Ziua Europei va fi marcată în Republica Moldova de acasă

Ziua Europei va fi marcată în Republica Moldova de acasă

05/05/2020
|
0 Comments
|

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova şi Ambasadele ţărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaţionale, culturale şi interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei fiind marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE în Republica Moldova, agenda evenimentelor începe pe 5 mai, la TV şi Radio, urmată de mai multe evenimente care îşi propun să informeze despre cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, în mediul online.

„Prin această iniţiativă, Uniunea Europeană rămâne aproape de cetăţenii acestei ţări, aducând-le acasă o serie de evenimente online care să marcheze valorile europene, în pofida acestei perioade pline de provocări”, se arată în comunicatul citat.

Pe data de 9 mai, când Uniunea Europeană marchează 70 de ani de la Declaraţia Schuman, va avea loc un concert susţinut de Moldovan National Youth Orchestra şi La La Play Voices, cu participarea a 200 de muzicieni din Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Tradiţionalul Festival de Film şi Cultură Europeană va avea loc la TV şi online, în perioada 10 – 17 mai. În cadrul Festivalului, publicul va avea acces la filme artistice şi documentare de valoare unică, precum şi concerte susţinute de cântăreţi renumiţi din întreaga Europă.

Delegaţia UE în Republica Moldova îndeamnă populaţia să stea acasă şi să fie parte a evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Europei.