Să trăim ca-n Europa!

Ziua Europei: descoperiți Uniunea Europeană pe 9 mai 2021

Ziua Europei: descoperiți Uniunea Europeană pe 9 mai 2021

05/05/2021
|
0 Comments
|

Începeți săptămâna discutând pe Facebook și LinkedIn cu Katarina Barley și Othmar Karas, vicepreședinți ai Parlamentului responsabili cu comunicarea. Veți putea afla totul despre Parlament și despre Conferința privind viitorul Europei – o inițiativă ce dă prilejul fiecăruia să-și spună opinia despre viitorul UE – urmărind pe tot parcursul săptămânii interviuri cu membrii din comitetul executiv, președinți ai comisiilor și europarlamentari.

Intrați pe portalul dedicat Zilei Europei și aflați mai multe despre Parlament, Comisia Europeană și alte instituții UE, cât și despre activitățile organizate pe cuprinsul UE și în lumea întreagă. Plasați cursorul peste o țară pe harta interactivă a portalului pentru a afla ce se întâmplă în apropiere. Evenimentele includ concertul anual de Ziua Europei, care anul acesta va fi transmis online în direct de la Londra, duminică de la ora 13:00 CET (14:00 ora României).


Faceți o vizită virtuală Parlamentului European, Comisiei sau celorlalte instituții UE. Spațiul captivant permite vizitatorilor să joace jocuri online, să vizioneze videoclipuri și să-și testeze cunoștințele despre UE în general, precum și pe teme legate de tranziția către Europa verde și digitală. Cu un singur clic, utilizatorii pot participa la dezbateri pe teme europene și pot explora evenimente online. 

Aruncați o privire și pe platforma multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, locul unde vă puteți exprima ideile despre viitorul UE.

SURSA: Delegatia UE in RM