Să trăim ca-n Europa!

Zilele Filmului Polonez in Moldova

Zilele Filmului Polonez in Moldova

06/11/2015
|
0 Comments
|

„CinePOLSKA 2015” – acesta este genericul proiecţiilor poloneze, care încep azi în cadrul Zilelor Filmului Polonez la Chişinau. Cinefilii din capitală vor putea viyiona şase dintre cele mai interesante filme artistice realizate în ultimele luni în Polonia.
„Majoritatea filmelor prezentate în cadrul ediției din acest an a „CinePOLSKA” înfățișează istorii emoționante inspirate din întâmplări reale. Privindu-le, poți cunoaște evenimente puțin cunoscute din istoria Poloniei și Europei, dar și oameni care au participat la ele”, a menționat Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din București.

Ediţia de acest an se desfăşoară sub genericul „Filme despre curaj”.

„Personajele din filmele pe care le-am selectat pentru publicul din Chișinău se luptă cu propriile slăbiciuni, cu adversari brutali, deseori chiar cu întâmplări istorice care le pun în dificultate. Cu toate acestea, curajul, mândria și determinarea lor le-au ajutat în repetate rânduri să depășească problemele sau, pur și simplu, să supraviețuiască cu demnitate unor momente extreme de grele. Din program nu lipsește și o comedie, care îi înfățișează pe polonezi într-un mod ilar, dar nu lipsit de critică. Am speranța că mulțumită acestei selecții, publicul ne va cunoaște mai bine”, a explicat Agnieszka Skieterska.

Filmele vor fi preyentate în perioada 6 – 11 noiembrie la Cinematograful ODEON din capitală.Proiecțiile „CinePOLSKA” sunt organizate de Institutul Polonez din București și Asociația Cineaștilor din Polonia, cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică, în colaborare cu Studioul Moldova Film.
Toate proiecțiile încep la ora 19:00, iar intrarea este liberă.