Să trăim ca-n Europa!

Voievodatele de Lodz şi Cuiavia-Pomerania sunt interesate să dezvolte noi parteneriate cu Republica Moldova

Voievodatele de Lodz şi Cuiavia-Pomerania sunt interesate să dezvolte noi parteneriate cu Republica Moldova

10/09/2015
|
0 Comments
|

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 10 septembrie curent, o întrevedere cu voievodul de Lodz, dna Jolanta Chelminska, şi voievodul de Cuiavia-Pomerania, dna Ewa Mes.

Interlocutorii au discutat despre proiectele care se implementează cu sprijinul Poloniei şi au reiterat importanţa atragerii a cât mai multor investiţii polone în economia Republicii Moldova.

În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru asistenţa financiară din partea Poloniei acordată prin intermediul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare în domenii precum securitatea publică şi managementul frontierei, dezvoltarea regională, consolidarea capacităţilor APC şi APL, agricultura şi dezvoltarea rurală.

De asmeneea, ministrul Natalia Gherman a propus continuarea programelor de preluare a bunelor practici de la partea polonă în domeniul administraţiei publice locale, precum şi efectuarea unuor schimburi de experienţă între funcţionarii publici.

La rândul lor, dna Jolanta Chelminska şi dna Ewa Mes au reiterat interesul de a dezvolta noi parteneriate cu Republica Moldova, susţinerea fermă a aspiraţiilor europene şi promovarea activă a intereselor ţării noastre în vederea alinierii la standardele europene.

Sursa: Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media, MAEIE