Să trăim ca-n Europa!

Vladimir Putin, remarcă ironică după ce SUA au inclus 210 persoane pe lista cu oficiali și oameni de afaceri ruși pasibili de sancțiuni: Este ”ofensator” că nu am fost și eu menționat

Vladimir Putin, remarcă ironică după ce SUA au inclus 210 persoane pe lista cu oficiali și oameni de afaceri ruși pasibili de sancțiuni: Este ”ofensator” că nu am fost și eu menționat

31/01/2018
|
0 Comments
|

Președintele rus, Vladimir Putin, a apreciat marți, sub forma unei remarci ironice, că este ”ofensator” că nu se află pe lista personalităților ruse susceptibile de a fi sancționate de către Statele Unite, pe care Trezoreria SUA a făcut-o publică luni. Liderul de la Kremlin a adăugat că reprezintă un ”gest neamical”, dar a exclus măsuri de retorsiune din partea Moscovei, informează Reuters, AFP și DPA, citate de Agerpres.

”Este, evident, un gest neamical; el complică relaţiile ruso-americane, aflate deja într-o stare dificilă, şi afectează relaţiile internaţionale în ansamblul lor”, a afirmat Putin în cadrul unei reuniuni televizate uc susținătorii candidaturii sale pentru cel de-al patrulea mandat de președintele al Rusiei. Scrutinul prezidențial urmează să aibă pe 18 martie 2018, dată care marchează patru ani de la anexarea Peninsulei Crimeea.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia doreşte să dezvolte ”relaţii stabile, pe termen lung”, cu Statele Unite, şi că eventuale măsuri de retorsiune din partea Moscovei nu ar face decât să agraveze situaţia.

Departamentul de Finanţe al SUA a publicat marţi o listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi – în total, 210 persoane: 114 oficiali şi 96 oameni de afaceri – consideraţi ca făcând parte din cercul de persoane apropiate preşedintelui Vladimir Putin şi care ar putea fi supuşi sancţiunilor ca parte a represaliilor împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în ultimele alegeri prezidenţiale americane.

Sursa: caleaeuropeana.ro