Să trăim ca-n Europa!

Vladimir Putin: Informaţiile din PanamaPapers sunt corecte, dar nu dezvăluie activităţi ilegale

Vladimir Putin: Informaţiile din PanamaPapers sunt corecte, dar nu dezvăluie activităţi ilegale

14/04/2016
|
0 Comments
|

Vladimir Putin a recunoscut joi că informațiile din PanamaPapers sunt corecte, dar a dat asigurat că ele nu dezvăluie nimic ilegal. Preşedintele rus a acuzat Statele Unite că se află în spatele acestui dosar.

“Oricât de ciudat ar părea, aceste informații sunt reale. Dar am impresia că nu vin de la jurnaliști, ci de la avocați, ţinând cont de modul în care sunt prezentate”, a declarat, joi, liderul de la Kremlin, în dialogul său anual cu ruşii, transmis în direct, potrivit The Guardian.

“Concret, ele nu acuză pe nimeni de nimic, ci doar încearcă să provoace confuzie, afirmând că unii dintre prietenii mei sunt implicaţi în afaceri şi sugerând că o parte din banii din firmele offshore ajung la oficiali, inclusiv la preşedinte”, a mai spus Putin.

El a reiterat acuzaţiile potrivit cărora dezvăluirile din PanamaPapers fac parte dintr-un complet occidental menit să discrediteze Rusia.

În ceea ce-l priveşte pe Serghei Roldughin, supranumit “violoncelistul lui Putin”, care a avut trei companii offshore și afaceri de sute de milioane, preşedintele rus a susţinut că acesta şi-a cheltuit toţi banii pe instrumente muzicale.

Totodată, Putin a susţinut că ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a primit dosarele de la o sursă anonimă, este deţinut de banca americană Goldman Sachs.

Afirmaţia a fost dezminţită imediat de Stefan Hilscher, directorul managerial al Süddeutsche Zeitung.

Sursa: euroactiv.ro