Să trăim ca-n Europa!

Vinurile moldovenești au cucerit Israelul

Vinurile moldovenești au cucerit Israelul

10/05/2018
|
0 Comments
|

În perioada 9-10 mai curent, vinurile moldovenești ale mai multor companii din țara noastră și-au prezentat produsele la cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional al Vinului Alb din Israel, desfășurat în Herzlia. La el au participat companii cunoscute atât în Moldova, cât și peste hotare: Et Cetera, Cricova, Asconi, Basavin, Timbrus și Purcari.
În ajunul unuia dintre cele mai mari evenimente vinicole din Israel, Ambasada Republicii Moldova în Israel a organizat în spațiul misiunii o degustare de vinuri moldovenești la care au fost invitati ziariștii celor mai importante instituții mass-media din Israel, experți și companii israeliene importatoare de vinuri, manageri de hoteluri și de restaurante.
Festival vin

Ambasadoarea Gabriela Moraru a făcut o scurtă retrospectivă a istoriei și tradițiilor vini-viticole a plaiului moldav, menționând că, în țara noastră, pe lângă soiurile europene, sunt cultivăte și unele specifice doar acestei zone.
”Rară Neagra, de exemplu, este un vin moldovenesc, cunoscut în această parte a lumii încă din timpuri străvechi. În gistul lui se simte seva pământului, căldura soarelui și spiritul neamului”, a menționat ambasadoarea.

Participanții la degustare au dat aprecieri înalte licorilor din Moldova. Oaspeții au dat preferință vinurile albe și roz, pentru rafinamentul lor, dar și pentru că acestea sunt într-o armonie deplină cu clima fierbinte a Israelului.

Degustarea de vinuri, organizată de Ambasada Moldovei în Israel a fost nu doar un eveniment frumos și plăcut pentru cei ce știu să aprecieze la justa valoare produsele vinicole, ci și s-a transformat într-un spațiu de stabilire a unor noi relații, noi contacte între producătorii moldoveni și importatorii din Israel.

Gabi vin

Degustarea a fost și o oportunitate în plus de a promova imaginea Republicii Moldova.