Să trăim ca-n Europa!

(Video) Republica Moldova - 25. Tudor Ulianovschi: Republica Moldova trebuie să învețe din lecţiile trecutului, să evite erorile şi să-și sincronizeze acţiunile pentru modernizarea şi crearea unor condiţii mai bune de trai pentru toţi cetăţenii

(Video) Republica Moldova – 25. Tudor Ulianovschi: Republica Moldova trebuie să învețe din lecţiile trecutului, să evite erorile şi să-și sincronizeze acţiunile pentru modernizarea şi crearea unor condiţii mai bune de trai pentru toţi cetăţenii

05/09/2016
|
0 Comments
|

Cu prilejul aniversării jubileului de 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Reprezentanța Permanentă pe lângă Oficiul ONU la Geneva, în colaborare cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a organizat, în premieră, în data de 2 septembrie la sediul OMPI din Geneva un eveniment festiv la care au participat peste 300 de invitați, printre care circa 100 de cetăţeni ai ţării noastre, numeroşi Directori Generali ai agenţiilor specializate ONU, conducerea Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Uniunii Inter-parlamentare, precum şi reprezentanţii corpului diplomatic ale celor 193 de misiuni diplomatice acreditate la ONU. Înaltul oaspete de onoare a fost E.S. Michael Moller, Director General al Oficiului ONU la Geneva.

8319_505009_img2
Evenimentul a fost inaugurat de către Ambasadorul Republicii Moldova în Elveţia, Tudor Ulianovschi, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva, care a menţionat în discursul său că fiecare țară în procesul de edificare ca stat de drept, dezvoltare economică şi consolidare democratică a națiunii se confruntă cu numeroase provocări şi diverse teste ale maturităţii. Republica Moldova trebuie să învețe din lecţiile trecutului, să evite erorile şi să-și sincronizeze acţiunile întru promovarea imaginii peste hotare, modernizarea şi crearea unor condiţii mai bune de trai pentru toţi cetăţenii.
Ambasadorul Ulianovschi a punctat că cea mai mare realizare şi valoare adăugată pentru Republica Moldova în cei 25 de ani de independenţă este noua generație de tineri, apreciind înalt rolul important al Diasporei Republicii Moldova în Elveţia, dedicaţia şi devotamentul cetăţenilor noştri care activează în diverse organizaţii internaţionale, corporații multinaţionale şi întreprinderi eleveţiene, care deja au absorbit spiritul democratic şi participativ al Elveției, încurajându-i să împărtăşească din experienţa lor cu cei aflaţi în ţară.

AGEPI a fost reprezentată la eveniment de către Directorul General, Octavian Apostol.
În cadrul festivității de la Geneva a fost organizat un stand de promovare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le-au fost oferite materiale promoționale privind istoria, cultura, sistemul național de proprietate intelectuală și activitatea social-economică a Republicii Moldova, De asemenea, în cadrul recepției a fost prezentată și o expoziție a lucrărilor realizate de copiii Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”, aflat sub înaltul patronaj al Case Regale din România.
Punctul culminant al festivităţii a fost programul de divertisment, prezentat de interpretul din Republica Moldova Valentin Uzun şi dansatorii de la Show Balet Flash, conducător artistic, maestrul în arte Iurie Bivol.

Activităţile menționate au avut drept obiectiv promovarea valorilor şi a patrimoniului național, a sistemului naţional de proprietate intelectuală, a portului şi bucatelor tradiţionale, a vinului de bună calitate şi a imaginii atractive a Republicii Moldova pe plan internațional, care au fost realizate cu sprijinul Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova la Geneva, a Ministerului Culturii şi a Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din Republica Moldova.

Sursa: Ambasada RM la Geneva