Să trăim ca-n Europa!

(video) De Ziua Europei Pirkka Tapiola a tinut un discurs în ROMÂNĂ

(video) De Ziua Europei Pirkka Tapiola a tinut un discurs în ROMÂNĂ

14/05/2016
|
0 Comments
|

“Relatia dintre RM si UE este cea mai puternica”, a declarat seful delegatiei UE in Republica Moldova la deschiderea oraselului Europei in Chisinau.

La ceremonia de deschidere a Zilei Europei, seful Delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a ales să-și țină discursul sau în română.

Pirkka Tapiola, seful delegatiei UE in Republica Moldova: “Proiectul european a devenit cel mai mare de cooperare pasnica in toata lumea. Faptul ca pot sa sarbatoresc aceasta zi aici in Chisinau este o onoare pentru mine. Relatia dintre RM si UE este cea mai puternica. Acesta este succesul nostru comun. RM este foarte apropiata familiei noastre europene. Ca in orice familie relatiile noastre se bazeaza pe incredere, valori comune. Pe parcursul anilor petrecuti aici am observat ca oamenii traiesc impreuna in pofida diferentelor existente intre oameni. Aceasta inseamna a fi o natiune europeana.

Dragi prieteni ma bucur sa va vad pe toti sarbatorind alaturi de noi aceste valori si idei”, a mai spus ambasadorul european.