Să trăim ca-n Europa!

VIDEO // Peter Michalko, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei: UE va rămâne un aliat puternic, un susţinător al presei independente din R.Moldova

VIDEO // Peter Michalko, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei: UE va rămâne un aliat puternic, un susţinător al presei independente din R.Moldova

03/05/2021
|
0 Comments
|

În fiecare an, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993. Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a transmis un mesaj cu oceastă ocazie.

”Libertatea presei este un drept fundamental care trebuie celebrat în fiecare zi. Data de 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, este o ocazie bună pentru a reaminti autorităţilor despre necesitatea respectării angajamentelor legate de libertatea presei şi jurnaliştilor despre importanţa eticii profesionale. ”Informaţia ca bun public” este genericul sărbătorii din acest an, el scoate în evidenţă faptul că jurnalismul este un element vital, care ne influenţează sănătatea, drepturile fundamentale, democraţia şi dezvoltarea. Astăzi, în această perioadă fără precedent a pandemiei COVID, când dezinformarea şi ştirile false se răspândesc la fel de rapid ca virusul, oamenii pot înţelege valoarea jurnalismului care respectă normele etice”, a spus  Peter Michalko.

Oficialul european a mai declarat că: ”în faţa  şi a provocărilor şi a presiunilor economice, a dezinformării şi a ingerinţelor cu care se confruntă mass-media în toată lumea, UE va rămâne un aliat puternic, un apărător şi un susţinător al presei independente din R. Moldova”.

”Vreau să mulţumesc jurnaliştilor, producătorilor, cercetătorilor, cameramanilor şi altor profesionişti media pentru munca lor, pentru că informează corect publicul. Datorită lor, cetăţenii pot avea încredere că vor trăi într-o societate liberă, sigură şi modernă”, a mai spus  Peter Michalko.