Să trăim ca-n Europa!

(VIDEO) Mișcarea internațională „Let’s Do it” - pornită din Estonia

(VIDEO) Mișcarea internațională „Let’s Do it” – pornită din Estonia

12/01/2016
|
0 Comments
|

Voluntariatul înseamnă să faci lucruri bune pentru societate fără a aștepta să fii remunerat și cel mai bine știu acest lucru membrii ONG-urilor. În 2011 peste 100 de mii de voluntari din țara noastră au paricipat la acțiunea socială „Hai, Moldova!” reușind să strângă într-o singură zi peste 7 mii de tone de gunoaie care sufocau natura. Puțini sunt cei care cunosc că acțiunea socială „Hai, Moldova!” este inspirată de o acțiune similară din Estonia, numită „Let’s Do it”.
BETA: În 2012,acțiunea socială „Hai, Moldova!” , care avea drept scop desfășurarea unor activitati de salubrizare si care era constitutita din voluntari, s-a alăturat acţiunii „Let’s Do It, World”, iniţiată de mişcarea „Let’s Do it”, din Estonia. In prezent din aceasta miscare fac pare peste 100 de țări. Tatiana Lavrova, unul dintre coordonatorii mișcării „Let’s Do it” din Estonia spune, succesul lor, dar este vorba de o reducere cu 75 la sută a numărului de gunoiști neautorizate, i-a inspirat și pe alții.

Tatiana Lavrova „Let’s Do it” din Estonia
Tineri din multe țări ale lumii au început să ne scrie că au aflat despre noi, despre mișcare noastră. Ei ne-au întrebat despre modul în care noi am reușit să obținem gratis mai multe resure din partea autorităților. Acestea vor sa stie cum am făcut asta. Pe toți îi interesa nu doar faptul că am colectat gunoiul, ci metodele de mobilizare a oamenilor, or într-o singură zi am reușit să adunăm peste 50 de mii de oameni care au făcut Estonia curată.