Să trăim ca-n Europa!

Video. În Rusia a fost interzisă proiecția filmului "Numărul 44"

Video. În Rusia a fost interzisă proiecția filmului “Numărul 44”

15/04/2015
|
0 Comments
|

Ministerul Culturii al Federației Ruse, fără anumite explicații, a retras licența pentru proiecția filmului “Numărul 44” (Copilul 44) cu Tom Hardy și Gary Oldman în rolurile principale. Lansarea filmului în cinematografe a fost programată pentru 16 aprilie curent. Însă Compania
“Central Partnership” a contactat cinematografele din Federația Rusă, prin care a solicitat retragerea filmului american “Numărul 44” din agenda proiecțiilor, motivând prin faptul, că Ministerul Culturii din FR a retras licenta de rulare fără a oferi careva explicații.

Ulterior, Ministerul Culturii a publicat pe site-ul (http://mkrf.ru/press-center/news/ministerstvo/zayavlenie-ministra-kultury-rf-v-r-medinskogo-k-otzyvu-prokatnoy-zayavki-filma-4) o declarație, prin care aducea la cunostința publicului, că asemenea filme, precum este “Numărul 44” , nu ar trebui să ruleze in cinematografe nici în ajunul aniversării a 70-a de la încheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar nici în alte timpuri.
În opinia Ministrului rus al culturii, in filmul “Numărul 44” sunt denaturate faptele istorice.

Filmul este realizat în baza romanului semnat de Tom Rob Smith, scris în 2008. Acesta are în centrul atentiei istoria criminalului în serie Andrei Chikatilo, de mâinile caruia, in 1978 până în 1990, au murit peste 50 de persoane. Romanul a fost nominalizat la 17 premii internaționale.

În film, acțiunea are loc în 1952. Hardy, care a jucat rolul principal, se prezintă drept Leo Demidov, angajat al Ministerului Securității de Stat. În roman, el, după ce a refuzat să depună mărturie împotriva soției sale, Raisa, este acuzat de trădare și trimis în exil. Mai tărziu, eroul lui Hardy împreună cu generalul Mihail Nesterov (Oldman), sunt în căutarea maniacului, care omoara unul după altul mai multi băieți.

Sursă: http://www.delfi.lv/showtime/news/picsnsounds/pics/v-rossii-otmenili-prokat-filma-nomer-44-po-trebovaniyu-minkulta.d?id=45824591