Să trăim ca-n Europa!

Video. Germania a propus demararea celei de-a doua faze a Acordului de la Minsk

Video. Germania a propus demararea celei de-a doua faze a Acordului de la Minsk

13/04/2015
|
0 Comments
|

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a cerut Rusiei și Ucrainei să demareze următoarea etapă a şubredului acord de pace semnat la Minsk, privind încetarea luptelor din estul Ucrainei.
Este de aşteptat ca atât Moscova cât şi Kievul să profite şi să pună în aplicare următoarea fază a acordului de la Minsk,

a declarat Steinmeier într-un interviu pentru ziarul german Die Welt.
Această etapă prevede “organizarea alegerilor locale în zonele ocupate de separatiștii şi, de asemenea, accesul ajutoarelor umanitare și reconstrucția în zona de est a Ucrainei”, a spus Steinmeier.
Ministrul german i-a găzduit pe 13 aprilie, la Berlin, pe omologii săi din Ucraina, Rusia și Franța pentru a studia punerea în aplicare a acordurilor Minsk care a dus la încetarea luptelor din estul Ucrainei, în ciuda încălcărilor frecvente.
Steinmeier a declarat că au fost înregistrate progrese, menţionând că a fost retras o parte a armamentului greu din zona de conflict.
Duminică, un oficial anonim al NATO a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, că Rusia continuă încă aprovizionarea trupelor separatiste din Ucraina cu armament, încălcând astfel acordul de la Minsk.
Steinmeier a declarat, la râdul său, că observatorii OSCE care își desfășoară activitatea în estul Ucrainei, au înregistrat progrese însă nu suficient.
Astfel, marţi şi miercuri, rezultatele discuţiilor purtate la Berlin vor fi reluate şi analizate în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe din grupul G7, în Lübeck, Germania.

Sursa:http://www.euractiv.ro/video/Germania-a-propus-demararea-celei-de-a-doua-faze-a-Acordului-de-la-Minsk-423