Să trăim ca-n Europa!

( Video) Dodon despre harta Moldovei istorice oferită de Putin: Jumătate din teritoriul României, al Moldovei

( Video) Dodon despre harta Moldovei istorice oferită de Putin: Jumătate din teritoriul României, al Moldovei

18/01/2017
|
0 Comments
|

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a arătat presei harta Moldovei istorice pe care i-a dăruit-o omologul său rus, Vladimir Putin, spunând că jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc, scrie Deschide.md.

Dodon și-a manifestat regretul că în 1812 Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul al Moldovei, oprindu-se pe Prut.

“Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus Dodon, aflat în perioada 16-18 ianuarie la Moscova, în prima sa vizită externă.
Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat la Moscova că nu are intenția de a pune un gard de fier pe râul Prut și a subliniat că programele umanitare pe care Republica Moldova are cu România sunt benefice și nu ar trebui să fie stopate.

“Noi nu avem nicio problemă cu România, excepție fiind una singură: încercarea de a face unirea cu Republica Moldova. În rest nu avem nicio întrebare. De ce în România funcționează o lege care interzice organizațiile separatiste, iar la noi unionismul este promovat la nivel politic?”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Ambasadorul permanent al Republicii Moldova la ONU, Vlad Lupan amintește tuturor novicilor în materie de istorie că teritoriul actual al Republicii Moldova a fost rupt în 1812 de la Imperiul Otoman și a fost numit greșit “Besarabskaia Gubernia”, relatează Deschide.md.

Principatul Moldovei a continuat să existe până în anul 1859, când principatele Moldovei, Munteniei și Ardealulului s-au unit sub numele de România.

“Lecție de bază de istorie, pentru incompetenți, din partea mea ca cetățean privat”, scrie Vlad Lupan.

Sursa: euroactiv.ro