Să trăim ca-n Europa!

(video) Departamentul Poliției de Frontieră mai securizat, dar și mai transparent

(video) Departamentul Poliției de Frontieră mai securizat, dar și mai transparent

07/02/2016
|
0 Comments
|

„Rolul și importanța Poliției de Frontieră în asigurarea securității naționale” a constituit una din temele discuțiilor cu reprezentanții diferitor instituții de stat, ONG-uri și ai societății civile, aflați în vizită de familiarizare la Departamentul Poliției de Frontieră. Reuniunea a fost organizată și planificată în cadrul cursului postuniversitar în domeniul securității și apărării naționale.

În debutul întâlnirii, ofițerul Direcției pregătire profesională, maior Serghei Mîndrescu, a informat oaspeții despre cele mai relevante activități care au stat la baza procesului de tranziție al instituției la o nouă treaptă de dezvoltare strategică – cea de stabilizare a sistemelor funcțional, structural, de management, infrastructură, echipament și tehnologia informațiilor. În cadrul prezentării, dumnealui a evocat faptul că Poliția de Frontieră reprezintă o entitate cu angajați bine instruiți, echipată modern, pregătită să facă față provocărilor și să poată oferi siguranță la hotarele țării. La fel, au fost puse la dispoziția oaspeților date statistice și operative înregistrate pe parcursul anului precedent.

Conform agendei, pentru cei 25 de participanți în cadrul cursului postuniversitar au fost expuse echipamentele folosite în controlul și supravegherea frontierei de stat, cum ar fi: tehnica auto, armamentul, mijloacele speciale. La fel, polițiștii de frontieră au relatat procesul de lucru cu dispozitivele mobile destinate depistării rapide a materialelor radioactive și nucleare. Vizita s-a încheiat cu desfășurarea unui exercițiu demonstrativ cu elemente de dresaj general și de specializare, prezentat de inspectorii chinologi împreună cu colegii patrupezi ”Yoka” și ”Laky”.

Sursa: border.gov.md