Să trăim ca-n Europa!

( Video) Comisia Europeană: Moldova se poate baza pe sprijinul UE în ceea ce privește vaccinarea cetățenilor săi, precum și pe asistență financiară permanentă pentru implementarea reformelor planificate

( Video) Comisia Europeană: Moldova se poate baza pe sprijinul UE în ceea ce privește vaccinarea cetățenilor săi, precum și pe asistență financiară permanentă pentru implementarea reformelor planificate

18/01/2021
|
0 Comments
|

Moldova se poate baza pe sprijinul UE în ceea ce privește vaccinarea cetățenilor săi, precum și pe asistență financiară permanentă pentru implementarea reformelor planificate. Această asigurare, după cum a declarat președintele Moldovei, Maia Sandu, i-a fost dată de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei întâlniri la Bruxelles.

Maia Sandu, în nume propriu și în numele Moldovei, a mulțumit șefului Comisiei Europene pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor în diverse domenii, sprijinul care a adus țara noastră mai aproape de familia europeană și a beneficiat cetățenilor noștri. „Am subliniat că, pentru noi, integrarea europeană nu este un termen abstract – este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale și puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare specifice”, a spus Maia Sandu. Ea a menționat că a discutat cu președintele Comisiei Europene despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri împotriva Covid-19 pentru cetățenii moldoveni și despre necesitatea de a furniza sistemului de sănătate mijloace de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, precum și despre rolul Parteneriatului estic în abordarea valorilor europene și standarde.

 

„Dna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe tot sprijinul UE, atât în ​​ceea ce privește vaccinările pentru cetățenii noștri, cât și în ceea ce privește asistența financiară continuă pentru implementarea reformelor planificate”, a spus Maia Sandu după întâlnire. Potrivit acesteia, alte subiecte ridicate în discuție s-au referit la situația fermierilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova din cauza pandemiei și a secetei de anul trecut, precum și a posibilităților de a-i ajuta să depășească criza.

Maia Sandu a subliniat că cetățenii moldoveni au acordat șefului statului un puternic mandat anticorupție, care este primul pas către consolidarea democrației cu adevărat europene a Moldovei și că, după alegerile parlamentare anticipate și înființarea actualului guvern, reformele planificate pot fi puse în aplicare. „De-a lungul anilor, cetățenii Moldovei s-au putut asigura că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi – atât în ​​vremuri bune, cât și în momente dificile.

Cooperarea cu UE a adus și continuă să aducă beneficii concrete cetățenilor noștri. Zona de liber schimb cu UE a permis creșterea comerțului, a creat locuri de muncă acasă în țara noastră și a sporit reziliența Moldovei la șocurile economice interne și externe. Cooperarea cu UE este importantă pentru țara noastră atât în ​​ceea ce privește consolidarea instituțiilor, cât și în ceea ce privește atenuarea consecințelor crizei economice ”, a declarat Maia Sandu după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

SURSA: InfoMarket.md