Să trăim ca-n Europa!

( Video) Cecilia Malmstrom la Chișinău: UE așteptă continuarea reformelor în pofida „situației politice fragile” din R.Moldova

( Video) Cecilia Malmstrom la Chișinău: UE așteptă continuarea reformelor în pofida „situației politice fragile” din R.Moldova

22/10/2015
|
0 Comments
|

Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, întreprinde joi și vineri o vizită în Republica Moldova, unde are o serie de întâlniri cu conducerea de vârf: cu președintele Nicolae Timofti, cu premierul Valeriu Streleț, cu șeful parlamentului, Andrian Candu, cu alte oficialități de la Chișinău. Comisarul european are prevăzut pentru ziua de vineri, 23 octombrie curent, un discurs în fața reprezentanți ai mediului de afaceri cu privire la comerț și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, i-a spus președintelui moldovean Nicolae Timofti că Uniunea Europeană așteptă continuarea reformelor în pofida „situației politice fragile din Republica Moldova”. Într-un comunicat al președinției se mai spune că Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că alianța de guvernare actuale se va concentra pe obiectivele de integrare europeană. Malmstrom se află la Chișinău pentru a participa la o ședință economică a Comitetului de Asociere Moldova – Uniunea Europeană, la peste un an de la intrarea în vigoare a prevederilor Acordului de Asociere, care prevede și liberalizarea treptată a comerțului între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Cecilia Malmstrom este prima oficialitate europeană care vizitează Republica Moldova după arestarea liderului liberal-democrat Vlad Filat, acuzat de corupție și trafic de influență. Uniunea Europeană a declarat, în contextul situației politice de la Chișinău, că urmărește cu atenție evenimentele, reiterând necesitatea unor investigații complete în cazul fraudelor din sistemul bancar al Republicii Moldova, amintește Europa Liberă.